De Leidse kunsthistoricus en PLANTSOENBEWONER Dhr Pier Terwen, fan van ‘Mag ik je Omi noemen?’, heeft het volgende verteld:
1.Op precies dezelfde plek waar Omi met haar bakfiets de gracht in kukelt op het Rapenburg in Leiden (zie voorkant boek), hebben de Duitsers destijds SOLDAAT VAN ORANJE met zijn fiets de gracht in geduwd!?
Vlak naast de valpartij in de gracht, op Rapenburg 56, (Huize Welgelegen boven cafe Barrera) woonde hij, echte naam ->Erik Hazelhoff Roelfzema.
ANDERE WEETJES->
2.Soldaat van Oranje heeft ook iets met Indonesië, hij is namelijk op JAVA geboren! (daar is de moeder van schrijfster Nathalie van den Thillart ook geboren) Als tiener verhuisde hij met zijn vader en moeder eerst naar Den Haag en Wassenaar en ging later studeren in Leiden.
3.Soldaat van Oranje was niet alleen een verzetsstrijder, oorlogspiloot en radiomedewerker, maar OOK EEN SCHRIJVER!!! Hij had al meerdere boeken geschreven voor zijn succesvolle boek ‘Soldaat van Oranje’. De eerste uitgave van laatstgenoemde, heette ‘Het hol van de ratelslang’ en verscheen in 1970 (het geboortejaar van schrijfster Nathalie van den Thillart?)