Gestart op 27 aug 2018
Nooit geupdate

 
Mochten Layla en Marlène bij jullie aanbellen…GEEF GUL!!! Zij zijn een actie gestart om geld in te zamelen voor de bewoners van ZORGCENTRUM ROOMBURGH in Leiden. Zij willen een chef-kok inhuren die voor alle bewoners hun lievelingseten maakt! Wie weet HERMAN DEN BLIJKER…
 

Online doneren is ook een optie!

€2
€5
€10

Doneer nu!

 

Schrijfster Nathalie en dochtertje Layla op bezoek bij Herman den Blijker in Las Palmas. Lees verder ->

Herman den Blijker ‘smokkelde’ ook wel eens lekker eten het ziekenhuis binnen, net als Omi.

Herman houdt ook van lempers, net als Omi. Tegen Layla zegt hij ‘kom maar een keer langs met oma, als jij dan een lemper voor mij maakt, maak ik wat voor jou’.

Herman houdt van Indisch eten, hij heeft goede herinneringen aan de zeer speciale lempers van toko Eddo in Voorburg!

Herman denkt dat het lastig is om de kwaliteit van het eten in grote overheids zorginstellingen te verbeteren. Alleen als het kleinschalig is en/of particulier ziet hij een kans voor kwaliteitsverbetering.

Helaas, zijn zoontje en voetbalfan Matz doet zijn boekenbeurt over Messi dit keer, misschien volgend jaar over Omi???

‘MAG IK JE OMI NOEMEN?’ wordt positief gerecenseerd door NBD BIBLION🙂😀😀
Het is een dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en een bedrijf dat zonder winstoogmerk probeert de ‘gang van het boek’ in bibliotheken te optimaliseren.
Het selecteert, recenseert en beschrijft nieuwe boektitels en verzorgt het uitleenklaar leveren van jaarlijks ruim 2 miljoen exemplaren aan de Nederlandse openbare bibliotheken en schoolmediatheken.

De Leidse kunsthistoricus en PLANTSOENBEWONER Dhr Pier Terwen, fan van ‘Mag ik je Omi noemen?’, heeft het volgende verteld:

1.Op precies dezelfde plek waar Omi met haar bakfiets de gracht in kukelt op het Rapenburg in Leiden (zie voorkant boek), hebben de Duitsers destijds SOLDAAT VAN ORANJE met zijn fiets de gracht in geduwd!😯
Vlak naast de valpartij in de gracht, op Rapenburg 56, (Huize Welgelegen boven cafe Barrera) woonde hij, echte naam ->Erik Hazelhoff Roelfzema.

ANDERE WEETJES->
2.Soldaat van Oranje heeft ook iets met Indonesië, hij is namelijk op JAVA geboren! (daar is de moeder van schrijfster Nathalie van den Thillart ook geboren) Als tiener verhuisde hij met zijn vader en moeder eerst naar Den Haag en Wassenaar en ging later studeren in Leiden.

3.Soldaat van Oranje was niet alleen een verzetsstrijder, oorlogspiloot en radiomedewerker, maar OOK EEN SCHRIJVER!!! Hij had al meerdere boeken geschreven voor zijn succesvolle boek ‘Soldaat van Oranje’. De eerste uitgave van laatstgenoemde, heette ‘Het hol van de ratelslang’ en verscheen in 1970 (het geboortejaar van schrijfster Nathalie van den Thillart😉)